Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Dinsdag

23 maart 2010
 Alweer is het veel te lang geleden, maar vlug even een update.  
Jullie worden echt grote meisjes, dat ziet en voelt mama aan bijna alles nu.  
Grotendeels zijn jullie zindelijk.  Voor pipi hebben jullie beiden al een hele tijd geen probleem meer en Julie draagt zelfs 's nacht ook geen pamper meer.  Eigenlijk zouden we bij Laura het ook kunnen weglaten, want het is vaak net voor ze aan haar potje staat 's morgens dat ze het heel af en toe in haar pamper doet.  Voor kaka is het dan toch een ander paar mouwen, daar is het laatste nog niet over gezegd...
Laura doet het nu een kleine week op de grote toilet, maar dan ook omdat ze het al de helft van de dag probeerde op te houden en uiteindelijk moet plooien.  Bij Julie daarentegen doet het steeds maar in haar onderbroekje.  Ze weet het nochtans héél goed waar ze het moet doen, maar vroeger was het zo hard dat ze het steeds in een hoekje deed en nu nog steeds die gewoonte heeft.  We hebben al met beloning gewerkt, met stickersysteem, ...maar nu weet ik het even niet meer ze hoe ik haar toch kan stimuleren om naar de grote toilet te gaan.  Ze krijgt nu reeds al een aantal weken Forlax in haar melk, waardoor haar kaka zeker niet meer zo hard is, dus dat is het probleem niet...ach ja we zien wel.....
Jullie slapen voorlopig nog in jullie kleine bedjes, maar erg vind mama dat niet want anders staan jullie misschien wel elke morgen hééél erg vroeg naast ons bed  
Dit wil ik voorlopig nog even uitstellen.  We denken er wel aan dit te doen als we in ons nieuwe huisje wonen, alé nadat we het daar al een beetje gewoon zijn anders zullen er teveel veranderingen zijn waarschijnlijk.  
Vandaag zijn jullie met mama en oma naar de NKO - arts geweest ter controle van jullie buisjes.
Het was al even geleden, maar mama had bewust de strenge winter afgewacht.  Bij Julie waren de beide buisjes eruit gevallen, joepie !  Maar spijtig genoeg zat er wel aan haar linker oortje vocht, waardoor het wel eens kon gebeuren dat ze het begin van een oorontsteking heeft, afwachten dus. Je had inderdaad vorige nacht onrustig geslapen en was lichtjes hees opgestaan.  Mama heeft alvast een voorschrift met AB meegekregen voor als je hoge koorts zou beginnen krijgen, hopelijk gaan we het niet nodig hebben .
Bij Laura zat er nog 1 buisje en die gaan we moeten verwijderen onder lichte narcose.  Daar was mama niet zo happy mee, want ook al is het een korte roes het is toch niet leuk om je eigen kind zo verdrietig te zien .  Omdat je nog aan het aerosollen bent voor je zware hoest en we de eerste week van de paasvakantie naar Centerparcs gaan en dus zullen zwemmen, gaan we het plannen voor erna.........phf zie het echt niet zitten, maar ja meisje beter dat dan problemen met je trommelvlies krijgen hé meid.  
Daarnaast kreeg mama ook te horen dat Laura eigenlijk beter zonder tuutje zou moeten beginnen slapen, want dat ze er de beet naar heeft.  Nochtans heeft mama jullie tuut al reeds kort na jullie
2de verjaardag overdag afgenomen en nog enkel voor het slapen gegeven.  Nu zou je het voor het slapen ook niet meer mogen, maar daar ga ik nog heel even mee wachten hoor.  
Toch op zijn minst tot na het verwijderen van je buisje, daarna wil ik het gerust eens proberen, maar moeilijk zal het wel worden, want amai Laura is een fameus tute-madam  voor te slapen!

Ach ja nog een groot nieuwsje : mama en papa gaan trouwen op 25 juni !!  
Mama is op haar dertigste verjaardag ten huwelijk gevraagd, zo blij dat ze nu is!


 

lesley en co

01 april 2010 19:43:19
gefeliciteerd met jullie nakend huwelijk!
groetjes van ons 4

Donderdag

12 november 2009
Alweer een tijdje geleden....  
De kribbe-tijd is afgelopen en een nieuwe fase van jullie leventje is gestart: de school! 
Jullie waren reeds voor de vakantie een half dagje gaan proberen en dit was super megevallen.  De juf zei dat ze niet eens door had dat er 2 nieuwe kindjes in haar klasje zaten, mama fier natuurlijk! 
Jullie haaden niet geweend bij het afscheid nemen en wouden bij het afhalen bijna niet mee naar huis. 
Daarna volgden nog 3 kribbe-dagen en zoals mam had gedacht wou Julie niet naar juf Martine en wou ze niet naar de klas  , maar al bij al hebben jullie laatste daagjes kribbe flink doorgebracht. 
Aan de kindjes gaven we als afscheid een klein speelgoedje, een zakje met nic nac koekjes en een klein doosje mini smarties.  De juffen kregen van mama zakjes met chocolade en zakjes met snoepjes die ze met al de collega's konden delen.  Het afscheid was moeilijk, maar we beloofden contact te houden. 
Maandag 9 november was dan jullie eerste officiele schooldag en dan nog een volle dag, maar gelukkig is er wel een slaapklasje aanwezig.  Laura had geen moeite met de nieuwe klas, maar Julie bleef wel aan ons been hangen en wou steeds gepakt worden en huilde toch wel bij het afscheid nemen.  M'n hart brak en moest zelf toch ook een traantje wegpinken als ik de klas uit was.  Gelukkig was het verdriet niet van lange duur en hebben ze zich goed gehad en veel gespeeld die dag zei de juf.  Het slapen ging moeizaam bij de meisjes, maar ze hebben beiden flink gegeten en moet eerlijk zeggen dat jullie na school tot jullie in bed zaten ook nog flink zijn geweest.  De tweede schooldag was ook nog moeilijk voor Julie, maar eveneens was het verdriet snel over eens we weg waren.  Slapen ging beter dan de eerste schooldag, jullie waren waarschijnlijk zo moe
Woensdag was geen school, wapenstilstand.  Jullie zijn in de voormiddag vrij lastig geweest, vooral Julie was in haar 'nee -dagje' .  Haar eten is de laatste dagen ook weer minder vlot.  Haar boterhammen duren ellenlang (zeker 3 kwartier voor een 1boterham) tegen dat ze op zijn en ook stilzitten is ongelooflijk moeilijk.  Pas op van mama moeten jullie niet als stijve harken aan tafel zitten, nee, maar nu is het echt niet te doen.   
In de namiddag moest mama werken en ik was eigenlijk blij dat ik er even uit was. 
Deze morgen opnieuw naar school vertrokken en moet zeggen dat Laura het echt flink doet, echt waar meisje super gewoon!  Je helpt mama echt flink mee ! 
Julie daarentegen daar kan ik al een boek over schrijven, maar ja .... 
Deze morgen opnieuw op tijd op school en dit om er alleen voor te staan in de ochtend, een pluim voor mezelf !   En vandaag hebben jullie beiden niet gehuild als mama wegging, wel dankzij de juf die jullie aan het afleiden was .
Moet wel zeggen dat het natuurlijk niet gemakkelijk is daar jullie vaste juf deze week afwezig is juf Anja van de slaapklas de taak op zich heeft gekregen om zich met de instapklas bezig te houden. 
Het is ook een toffe, maar jullie waren juf Els gewoon van de probeerdag en dat scheelt toch wel denk ik!  

Maandag

07 september 2009
Laura liep al enkele dagen vrij hangerig, maar vandaag was het echt een topdag.  Daarnaast wou ze in de morgen niet eten en ook 's middags was de spaghetti geen succes, raar.!
Mama vond dat je toch een beetje hees begon te klinken en nam je temperatuur: 37.7.  We konden ons dus aan wat verwachten dacht ik.  Idd na het middagdutje, of beter dut, want Laura sliep wel bijna 4 uur , voelde je toch wel heel erg warm aan.  Temperatuur genomen: 39.5.  Mama verschoot zich een breuk.  Had wel gedacht dat je koorts had, maar zoveel?   
Het gebeurde wel vaker dat jullie eens 3uur sliepen als middagdut, maar 4 uur vond mama toch heel erg lang.  Ocharme meisje, mama heeft direct de huisarts gebeld en gevraagd of die wou langskomen.  Na een kleine 10 min stond hij er al.  Verdict: net geen longontsteking, maar direct met AB starten en hopelijk dat die snel aanslaat.  En ja gelukkig was je na 2 dagen al héél wat beter.  Geen koorts meer, maar wel nog hoesten waarvoor we 3x daags aerosollen.  Phff, alweer dat toestel....zal blij zijn als ik die ooit eens mag weggeven ofzo ze!  Het rare was dat je dus nooit hoeste of geen verkoudheid had, echt raar dat het zo plots opkwam.  Gelukkig dat mama de hele tijd thuis was zodat er geen opvang moest geregeld worden. 
Met Julie zijn we ook alweer met de puff gestart, want zij begon ook al te hoesten, maar gelukkig nog geen koorts.  Mama hoord wel dat je met veel slijm zit hoor meid, oei oei oei, maar voorlopig eet je nog redelijk flink!  Oef! 

zondag

06 september 2009
Vandaag doen jullie reeds 3 dagen zonder tuutjes overdag.  Mama was die tuutjes meer dan beu, er was wel altijd 1-tje die zoek was en omdat Laura continue met een tuut wil rondlopen terwijl ze in de kribbe dit enkel nodig heeft om te slapen vond ik dat het tijd was om dit thuis ook maar eens in te lassen.  Mama heeft jullie gezegd dat tuutjes gaan slapen wanneer wij opstaan en jullie leggen zich daar wonderwel bij neer.  Tuurlijk wordt er af en toe eens achter een tuutje gevraagd, maar als ik zeg "die is gaan slapen" verstaan jullie het wel. 
Als jullie vallen geef ik een dikke knuffel en een kus en blijkbaar zijn jullie daar ook wel tevreden mee, want de tuutjes blijven voorlopig mooi op jullie nachttafeltje liggen, mooi zo!!

Zondag

06 september 2009
Vandaag was Julie vroeg wakker.  Het was nog geen 7 uur en madam haar blaas liet het al weten dat ze moest opstaan, want er werd al vlug "pipi doen" geroepen.  Dan maar snel op potje en hop weer voor eventjes bedje in.  Om half 8 zijn we dan toch maar opgestaan.  Mama is met jullie naar een schoenwinkel gereden om pantoffeltjes, want de vloer begint terug koud te worden en we willen hier zoveel als mogelijk zieken vermijden (alsof we dat gaan kunnen  ).  We zijn nu eens 4 weken verlost van die puff bij Julie, laten we hopen dat het zo blijft, maar ik vrees ervoor, want ik hoor haar lichtjes weer hoesten en met slijm zitten  .  We zien wel.......
In de winkel hield ik jullie mooi in de buggy, want mama had echt geen zin om zowel naar links als rechts te beginnen lopen achter jullie of andere scènes, maar echt leuk vonden jullie dit niet.  
Sorry meisjes, maar mama heeft echt maar 2 handjes hoor!
Echt gemakkelijk zijn jullie niet om te winkelen, want jullie keuze veranderd constant.  Eerst bumba, dan bloemen, dan iets wat op een hondje leek om dan te eindigen met toch weer bumba  .
Mama moest jullie 2 paar tonen en daaruit laten kiezen, want anders ging het gewoon niet.  
Uiteindelijk is het voor Laura bloemen geworden en voor Julie roze bumba's, oef.  Nu moet je weten dat dit wel al de 3de keer was dat mama probeerde pantoffels te gaan kopen met jullie.  De eerste 2 maal hebben jullie zo moeilijk gedaan dat mama moest zeggen dat we dan maar zonder naar huis gaan (niet dat dit jullie wat kan geven, maar ja ).  Deze keer was ik toch vast besloten om met 2 paar buiten te gaan en dit is gelukt, alléluja !  
Deze middag voor het middagmaal was het echt een ramp.  De laatste tijd deden jullie nochtans goed jullie best, oké mama moest soms wel eens wat helpen of jullie eens belonen met een klein gummy snoepje, maar al bij al waren er geen scènes.  Vandaag wou Laura bijna niets eten en Julie begon er dus ook maar aan.  Ben in het begin nog rustig gebleven, maar daarna ben ik toch uit onmacht beginnen huilen.  Ik kon het niet meer, steeds de energie opbrengen om hen aan te moedigen om flink te eten, te drinken, ....  "Steeds" moet ik de boeman spelen. 
Dan begint natuurlijk mijn mallemolentje weer te draaien, a ja natuurlijk.  Zou het van haar slijm kunnen zijn?  Zou het toch nog haar reflux zijn die haar parten speelt?  Is er iets op til?  Of is ze nu echt zo'n moeilijk etertje?
Geen aandacht aan geven en al van die tips, jaja daar ben ik vet mee.  Ik doe alles wat ze me vragen en zeggen.  Maar ik moet er toch steeds weer die energie insteken hé.  Zal ik wel met volle producten koken enzo.  "Zien eten doet eten" dus durf ik aan tafel bijna niet te stoppen tot ze echt gedaan hebben met eten, bang dat ze anders het ook voor bekeken houden  terwijl ik liever zelf wat op m'n eten zou letten (dat gewicht van na m'n bevalling , want woog minder dan ervoor, die heb ik niet meer en hoef ik niet persé, maar zou toch graag een paar kilo's kwijt willen).
Ze waren echt doodmoe en heb hen dan ook zonder verhaaltje in bed gelegd.  Geen van beiden heeft zich nog 1 minuut laten horen, zo moe waren jullie!
Hoop alleen dat jullie deze middag wat te genieten zijn, want zoals het aan tafel was, ...........
Dat zijn momenten die ik echt kan missen  hoor!

Toch blijf ik jullie graag zien, zoals in een huwelijk zeker?  Zowel in goede als slechte dagen  

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.